BierXperience in De Tuyter


Liefhebbers van bijzondere bieren  loopt het water al in de mond bij de gedachte aan zaterdag 12 november. Dan namelijk mogen ze in De Tuyter in Krimpen aan den IJssel tijdens het BierXperience een middag lang proeven van de lekkerste speciaalbieren!

“Reken er maar op dat het genieten wordt”, voorspelt Kees Spek, samen met Eddy Bolle eigenaar van het op winkelcentrum De Korf gevestigde Mitra Krimpen. “Er worden tussen 16.00 uur en 19.00 uur alleen al 75 verschillende speciaalbieren geschonken. En daar zitten labels tussen die behoorlijk spectaculair of onbekend zijn. We begroeten namelijk niet alleen grote brouwers en hun producten op 12 november, maar zeker óók een flink aantal kleinere producenten.”

 Primeur

Voor Krimpen aan den IJssel betekent het BierXperience een regelrechte primeur. Met het fraai vernieuwde sociaal-cultureel centrum De Tuyter als ideale locatie. Kees in’t Veld – ook bekend als uitbater van het succesvolle eetcafé De Krimpenaar – stelde in zijn hoedanigheid van horecabeheerder van De Tuyter de ruimte open voor de proeverij. “Ik heb geen dwingende contracten met bepaalde bierbrouwers”, vertelt hij. “Daardoor kunnen we tijdens de BierXperience qua merken laten zien en proeven wat wíj willen. We faciliteren graag, ook in de vorm van waterkannen en lekkere hapjes voor de bezoekers.”

Samenwerken

“Kees en ik zijn op onze beurt erg blij met Kees in’t Veld”, stelt Eddy Bolle vast.”Mede door zijn bereidwilligheid kunnen we een mooi event neerzetten. Het is goed samenwerken zo. Laten we hopen dat we op 12 november de start van een mooie en lange traditie mogen beleven. Misschien wordt het wel de opmaat naar meer proeverijen, want dit soort evenementen kun je ook organiseren met wijn, whiskey of port; om maar wat mogelijkheden te noemen.”

Onbeperkt proeven

Deelnemen aan de BierXperience op zaterdag 12 november kost twintig euro per persoon (all in). “Voor dat bedrag mag je drie uur lang onbeperkt proeven”, glimlacht Kees Spek. “We verwachten zeker niet dat het een ‘zuipfestijn’ gaat worden, maar we raden de mensen wel aan zoveel mogelijk lopend te komen of zich te laten vervoeren. Veilig thuiskomen is van het grootste belang. Kaarten voor de BierXperience kunnen gekocht worden via www.mitra.nl en in de winkel van Mitra De Korf. Wie verder wil proeven van de diverse bijzondere ‘gerstenatten’ kan daarvoor ook na 12 november terecht in de zaak van Spek en Bolle.

bierx.mitra_krimpen_bier_xperience_november

“Het wordt in ieder geval een gezellige middag”, verwacht Kees in ’t Veld. “En de voorverkoop loopt prima. We hebben ruimte voor maximaal tweehonderd gasten. Wil je er bij zijn met vrienden, collega’s of je sportteam; zorg dan dat je op tijd je kaarten hebt, want vol is vol!”

 

Deel dit berichtShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Email this to someone